2016. január 13., szerda

Az eredetkutatás könyve - Szabó Antónia



Kifogyott... nem lehet kapni... Szabó Antónia könyvét a magyar eredetkutatásról. Érdemes legalább ezt a könyvismertető videót megnézni.
Milly



AZ EREDET KUTATÁS LEGÚJABB KÖNYVE
 ÉS MEGDÖBBENTŐ TÉNYEK AZ MTA-RÓL





Szabó Antónia
Megy a gyűrű vándorútra


Kiadó: Napkút kiadó




Státusz: Kifogyott.

Könyv 0% internetes kedvezménnyel

Nincs készleten

Bolti ár: 3 490 Ft

Internetes ár: 3 490 Ft





Leírás: „Kincshorizont”-szemle, avagy kapcsolódások és láncolatok a szilágysomlyói ékességek nyomvonal. Mint a cím is sejtetni engedi, egyfajta kincskeresésre indulunk. Ékességek nyomvonalán haladva keresünk láncolatokat és kapcsolódásokat a tárgyi hagyatékok, múltunk s az égi tartomány között.


A könyvön végigvonuló gondolatsor gerincét a szilágysomlyói ékszerek szolgáltatják, melyből számtalan tárgyi és értelmezési leágazás születik. A képanyagban találkozhatunk mezopotámiai, szkíta, etruszk, hun, honfoglalás kori és mai magyar népművészeti alkotásokkal. Miközben földrajzi, történeti, nyelvészeti, mitológiai, vagy éppen kozmikus szempontokat vonunk be, számos káprázatos műremekkel ismerkedhetünk meg.

Fő szempont, hogy a műalkotásokra úgy tekintsünk, mint üzenet-közvetítőkre, mert hiszünk abban, hogy megalkotóik a hallatlanul nagy mesterségbeli felkészültségen túl tudásanyagot is sűrítettek remekműveikbe, és a szemgyönyörködtető látvány mellett szellemi-lelki tartalmakkal gazdagították azokat.


A „Megy a gyűrű vándorútra” című ezen kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik gondolatban elindulnak és keresik a láncolatokat, kapcsolódásokat a múltunk és az égi tartomány között, vizsgálva a Szilágysomlyón talált éppen üldözött gepida, azaz germán királyok kutyafuttában elrejtett kincsét, a kapocs és a lánc kihangsúlyozásával, amelyekből a leletanyag áll és további vizsgálódásokra ösztönöz...

http://www.magyarmenedek.com/products/10337/Megy_a_gyuru_vandorutra_-_Szabo_Antonia.htm




Megjegyzés:


Az említett Grover S. Krantz könyve :

Az európai nyelvek földrajzi kialakulása
Grover S. Krantz

FRÍG KFT, 2015

220 oldal
Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789639836310

Grover S. Krantz, amerikai antropológus professzor, a korai homo sapiens vándorlását vázolja fel egyetemi tankönyvnek készült írásában. Ennek során bemutatja a pásztorkodás és a föld-művesség kialakulásának helyét a Közel-Keleten, valamint az ember e legkorábbi gazdasági tevékenységei kapcsán, felvázolja a három nagy nyelvcsalád az altáji, az uráli és az indoeurópai nyelvek lehetséges kialakulásának helyét, korát és elterjedését. Ezen belül természetesen foglalkozik a magyar nyelv kérdésével, amelyről azt állítja, hogy Kr.e. 6800-ban érkezett a Kárpát-medencébe, és mint ilyen, Európa egyik legősibb nyelve. Hasonlóan meglepő, amit az uráli nyelvcsaládról ír.

http://bookline.hu/product/home.action?_v=Grover_S_Krantz_Az_europai_nyelvek_foldrajzi_kialakulasa&id=278308&type=22

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése