2013. december 7., szombat

Az óceán része vagy - Korona Sándor (Záel)




Legyetek EGYSÉGBEN, mert mindenki az óceán része!!!






Gondolatok Utunk margójára



A mester áll a tanítványával egy kőfal előtt, mely sok kőből van kirakva, s egyet elvesz belőle, majd ránéz a tanítványára s kérdi.:
-Hogyan óvod meg a vízcseppet a kiszáradástól???
-Nem tudom Mester -válaszol a tanítvány.
-Akkor ez az utad, hogy megtaláld a választ magadban!- mondja a mester.

Utunk során rájövünk sokan, hogy nem a CÉLbaérés a fontos, hanem az odavezető ÚT. Az odavezető ösvény rávezet minket igazi UTUNKRA. Megértetődik az egyén számára, hogy ez az ÚT  CSAK az övé. Minden amit ehhez kapunk CSAK ESZKÖZ,  bármi és bárki is legyen az. Mindannyian csak átutazok vagyunk, időutazók. Felülünk egy vonatra, mely átvezet ezen az úton, néha megáll s te eldöntheted, hogy merre menjél tovább.Van, hogy kapsz csatlakozást, és mégy tovább. Semmi és senki nem a miénk csak a megtett ÚT !
Az ember az életében két helyen bizton egyedül van. Mikor lejön és mikor elmegy. A mesternek a kettő közti időszak adja a választ. Kinek előbb, kinek utóbb.

Ne ragaszkodj semmihez sem, mert nem a tiéd. Feltetted-e már a kérdést, hogy bármi történjen, mit vihetsz magaddal???
-Csak MAGADAT!
A tudatosság eme szintjén elengedsz mindent, ami körülvesz, mindent... Mert ha menni kell, csak azt tudod vinni, ami valójában a tiéd, ez pedig a tudatosságod. Itt nem fér bele a batyuba a házad, a kocsid, a pénzed, és sorolhatnám a végtelenségig. Mert mikor érkezünk is mezítelenek vagyunk, s mikor megyünk akkor is.

Mikor teljes elméddel megéled, hogy csak átutazó vagy itt, s tanulni jöttél, hidd el megváltozik az élet körülötted.

Az ÉLET mulandó a LÉT ÖRÖK.

Ezért nem mindegy az élet nevű színdarabot hogyan játszod végig. Egy gyakorló színész is vét hibákat, ez nem baj. A baj ott van, ha ezt nem vesszük észre. De javítani mindig lehet, hisz a Teremtő nem azért teremtett bennünket, hogy büntessen, és szenvedjünk. Ismerjük fel magunkban a Teremtőt és a Magunk Teremtő Erejét.

Az ember soha nem másokkal tesz méltánytalan dolgokat, mégha a pillanat  úgy is mutatja -hisz ez is egy eszköz- hanem saját magát csapja be, csak magát ámítja. Mert előbb vagy utóbb nála landol a magjából kinőtt csíra, melyből szárbaszökkent növény lesz. De ha szép gondolati növényt ápol, gondoz, a teremtés törvénye alapján a gondoskodást meghálálja. Csak a természetet kell megfigyelni és átültetni a fizikai élet létezésébe. Nem olyan bonyolult dolgok ezek.

Mindennap tégy egy jó cselekedetet. Sokszor egy mosoly elég adott pillanatban. Mert abban a pillanatban tudod, hogy jót s jó helyen cselekedtél. Mint minden mindennel összefügg. Ok és okozat elve érvényesül. Sokan tudják ezt, mégsem sikerül üzemeltetni.
-Hogy miért?
Mert félnek, mivel nem látják összefüggéseiben a dolgokat. Fogadjuk el  saját magunkat, bízzunk magunkban, és az utunkban. Utána meg tudunk érteni és el tudunk fogadni másokat is !!
Innen indul az igazi ÚT!

És ha rálépsz, ott lesz a válasz a mester kérdésére, mely a következő:
-E követ tedd vissza a helyére a vízcseppel a tengerbe, mert  az ő helye ott van, az EGYSÉGBEN!!

Legyetek EGYSÉGBEN mert mindenki az óceán része!!!

Maradok tisztelettel mindannyiótoknak: Korona Sándor


2013.12.05.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése